Español

NoticiesJa es poden reservar les entrades per a la conferència «Efectes del turisme a les illes» del cicle Xerrades al Consell (14.09.2018)


S'han posat a disposició del públic les entrades gratuïtes per assistir a la conferència de dia 25 de setembre «Efectes del turisme a les illes. Cap on anem?» amb motiu del Dia Mundial del Turisme. Serà a les 18 hores, a la sala de Plens del Consell de Mallorca.


Cartell de Xerrades al Consell
Cartell de Xerrades al Consell
Les persones encarregades d’obrir aquest debat tan actual en la societat mallorquina durant aquests darrers anys seran Celestí Alomar i Margalida Ramis, acompanyats pel vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.Les illes viuen una situació de risc sense precedents. L’aposta política pel monocultiu turístic com a principal motor econòmic de les illes ens ha dut a un extrem en què tot es pensa en clau de «producte turístic». La saturació envaeix i degrada tots els racons de l’illa i els recursos naturals dels quals disposam, i ens aboca a situacions límits pròpies d’un col·lapse ecològic i també social. Abans del proper -i tal vegada definitiu- bum cal construir alternatives. Des de l’ecologisme les reivindiquen a partir de la necessitat de posar límits a l’explotació turística del nostre territori.

Celestí Alomar (Llubí, 1960) Llicenciat amb geografia i història a la UB. Fou un dels fundadors del Partit Socialista de Mallorca. Va ser director general d’Estratègia Turística en el darrer govern de Felipe González. Fou diputat el 1999 i 2003 i conseller de Turisme del 1999 al 2003. El seu projecte més important fou la creació de l’Ecotaxa.Margalida Ramis (Sa Pobla 1976) És l’actual portaveu del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Llicenciada en física per la UIB, des del 2007 treballa al GOB com a responsable i portaveu de l’àrea de campanyes de territori i recursos naturals.


 


Per poder reservar, dirigiu-vos s l’enllaç següent de Ticketea: https://www.ticketea.com/entradas-conferencia-la-necessitat-de-posar-limits-al-turisme/

Documents relacionats