Dades  
Vesprada a sa Dragonera
Vista parcial de sa Dragonera
 
El Parc Natural de sa Dragonera  
 
  El Parc Natural de sa Dragonera està format pels illots d’es Pantaleu i sa Mitjana i per l’illa de sa Dragonera; a més té una important Àrea d’Influència Marina que conté gran part dels recursos que utilitza la fauna litoral del parc. En conjunt 908 ha, de les que 274 formen la superfície del parc natural.

La separa de Mallorca un petit freu d'uns 800 mts. d'amplada màxima, i de poca fondària, on trobam fons arenosos i en part coberts per Posidonia oceanica, un vertader bosc submergit, refugi de moltes espècies marines de la nostra costa.
   
 
Sa Dragonera  
 
  Sa Dragonera està situada a ponent de Mallorca, davant la costa occidental del municipi d'Andratx, i molt propera a la població de Sant Elm . Una illa discreta, que té la bellesa de les coses casolanes.

Geològicament, és una perllongació de la Serra de Tramuntana, i reprodueix a petita escala els trets estructurals bàsics d'aquesta, inclinada cap al sud-est i penyassegada al nord-oest.

La composició de les seves roques és calcaria i dóna lloc a un paisatge càrstic típic, amb nombroses esquerdes i algunes cavitats de cert interès. De fet, un dels principals atractius que ha tingut històricament per a l'home, és l'existència d'un avenc amb aigua potable al seu fons, a uns 25 metres de profunditat.

És una illa llarga (4 quilòmetres) i estreta (un quilòmetre com a màxim), amb una superfície de 288 ha i 352 metres d'alçada al seu punt culminant
   
 
 
         
2005 Consell de Mallorca. Reservats tots els drets. Avís legal.