Departament de Territori i Infraestructures

Comença la roda de reunions per la zonificació del lloguer vacacional (13.02.2018)


Sóller ha estat el primer municipi que han visitat Ensenyat i Garrido per explicar la primera proposta de zonificació del lloguer vacacional.


Ensenyat, Garrido i Vadell
Ensenyat, Garrido i Vadell
El president, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han mantingut una trobada amb veïnats i veïnades de Sóller per tal d'exposar l'acord de zonificació del lloguer vacacional de l'illa aprovat al Ple del Consell. Aquest acord només es tracta de l'inici del període de consultes i participació que s'està duent a terme actualment. 


Durant la reunió a les Escolàpies, el president i la consellera varen manifestar que la voluntat de la institució insular és que tothom que cregui que pugui fer propostes per millorar el document, les pot fer arribar dins el termini d'exposició pública que conclou dia 12 de març.


A més, els ajuntaments de l'illa rebran la notificació de l'acord a partir d'aquesta setmana. Quan l'hagin rebut, comença a contar el mes que tenen per a elaborar un informe. Amb aquest document, totes les iniciatives que siguin més restrictives que les del Consell hauran de ser acceptades automàticament, donant compliment a la llei. Les propostes més permissives també seran analitzades. 


En el cas de Sóller, el nucli de litoral, el port, no es troba dins les zones saturades, per tant, hi pot haver estades turístiques en habitatges (ETH) de 365 dies a unifamiliars i plurifamiliars, com també es pot llogar a turistes la residència habitual fins a un màxim de 60 dies. Pel que fa als nuclis d'interior, Sóller, l'Horta i Biniariax estan a la llista dels nuclis amb major pressió. Per aquest motiu, a aquests indrets només estarà permès el lloguer vacacional de la casa o pis a on s'hi viu fins un màxim e 60 dies a l'any. 


Com a tota l'illa, al sòl rústic protegit no està permès i al sòl rústic comú es permeten les estades turístiques en unifamiliars en 365 dies o en la fórmula dels 60 dies. 


A la trobada a Sóller, també hi varen assistir el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, el batle del municipi, Jaume Servera, i altres membres de la corporació municipal. La roda de visites continuarà demà, dimecres 14, a l'auditori d'Alcúdia, a les 19 hores. 

Documents relacionats